05.11.2008

JAMES TAYLOR - IN THE POCKET


Det passer fint å skrive om en James Taylor-plate i dag, ettersom han har vært veldig aktiv på demokratenes side i denne valgkampen - som så mange andre artister (Michael Franks, Stevie Wonder, Bruce Springsteen). Og i hans hjemstat North Carolina, en tradisjonell republikansk stat, ble resultatet svært så jevnt denne gangen. 

Det er umulig å velge ut en favoritt blans han plater, for de er så fine alle sammen. Men den første jeg fant da jeg bladde gjennom samlingen min i dag, var "In the pocket", som virkelig har mange perler. "Shower the people", "Golden moments", "A junkie's lament", "Daddy's all gone"... Plata ble utgitt i 1976, og blant musikerne finner vi bl.a. Jim Keltner, Michael Brecker, Stevie Wonder, David Lindley, og selvfølgelig hans faste bassist Lee Sklar. 

James har en vidunderlig stemme, skriver vakre melodier med fine tekster, og er nok den jeg liker aller aller best i denne genren. Å oppleve han live i konserthuset i april var stort. 


Innhold: 

Side A
 1. Shower the people
 2. A junkie's lament
 3. Money machine
 4. Slow burning love
 5. Everybody has the blues
 6. Daddy's all gone
Side B
 1. Woman's gotta have it
 2. Captain Jim's drunken dream
 3. Don't be sad 'cause your sun is down
 4. Nothing like a hundred miles
 5. Family man
 6. Golden moments

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så bra blogg! Jeg har noen esker med lp'er som jeg har arvet etter foreldre og besteforeldre, men uten platespiller står de urørt. Platespiller står høyt på ønskelista til jul!!

Anonym sa...

Jepp, "album art" i itunes er IKKE helt det samme som et skikkelig LP-cover, ingen over ingen ved siden. Jeg hukser høytidsfølelsen ved å gå hjem med en ny LP i posen...

Jeg liker dessuten lyden av LP, en lett maskert lyd som overlater noe til fantasien og på en måte derved bli enda større... sukk. Når er loppisen min trøst, og kanskje denne bloggen? :-)

Bach - Beegees sa...

Trine: Takk og takk! Den er mitt nye hjertebarn :) Du bør absolutt skaffe deg platespiller. De har en relativt billig en på HiFi-klubben.

Anonym: Ja, trøst deg her! Det er ingen grunn til at vinylen ikke skal leve side om side med iTunes. Alt til sin tid - det er noe upraktisk å bære med seg platespilleren når man er ute og går tur, men HJEMME er det den som ruler.