02.11.2008

DOLLIE - FØRSTE AKT


Dollies debutplate kom i 1980, da Benedicte Adrian og Ingrid Bjørnov var omtrent 17 år gamle. De ble kjent gjennom Halvsju, og kom med tre-fire plater i løpet av kort tid på tidlig 80-tall (bl.a. "Dollies dagbok" og "Rampelys").

Dette er pianobasert pop, stort sett akustisk med unntak av litt el-gitar i blant, og hørbart inspirert av Kate Bush såvel som ABBA. Tekstene er engasjerte, angriper sossete pappagutter ("Sov søtt, lille mann") og myten om at jenter bare skal være dukker og prinsesser ("Det var en gang"), og selv om de er sett fra en tenårings perspektiv, synes jeg de er temmelig modne og gjennomførte. 

Musikalsk synes jeg dette er veldig bra - melodiene er små perler som er flott arrangert, de har dyktige musikere med seg, og speiler overgangen mellom 70- og 80-tall veldig bra (som f.eks. tostemt Pete Knutsen-gitar og popsaksofon av Knut Riisnæs, og ikke minst Bjørnovs piano). 

Innhold:

Før pause: 
 1. Under snø
 2. Sov søtt, lille mann
 3. Det var en gang
 4. Være eller ikke være
 5. Dag og natt
 6. Blackmailer
 7. Alene i kveld
Etter pause: 
 1. Smil
 2. Som i et skuespill
 3. Si meg hvorfor
 4. Østenfor måne, vestenfor sol
 5. Hypnotisert
 6. Adieu monsieur

5 kommentarer:

kjerstif sa...

Enig-liker plata idag også! En liten perle

Anonym sa...

Lenge leve Dollie!

Bach - Beegees sa...

Kjerstif: Perle er den jammen!

Me2: Ja! Helt fram til Lenge Leve Livet, der ramla jeg av :-D

Linn sa...

Dollie er og forblir en suksess, i hverfall i mitt hjerte:)<3.. Som 17 åring selv, klarer jeg rett og slett ikke en dag uten denne musikken;)Alle platene har jeg også..

Anonym sa...

Hadde denne tidlige på 80-tallet, men var så dum å låne den bort og fikke den aldri igjen. Nå har jeg kjøpt den på cd. Mange gode minner i denne plata.
Wenche