14.11.2008

MICHAEL FRANKS - TIGER IN THE RAIN

Denne plata kjøpte jeg først på CD. Det var i Los Angeles i 1995, på en bruktplatebutikk på 3rd street promenade i Santa Monica. LPen kom jeg over nå nylig, og det var et gledelig kjøp. Fin å ha i begge medier. 

Michael Franks har en av verdens mykeste stemmer. Han er glad i katter og legger ut fine bilder av dyrene sine på hjemmesiden sin. Han er en av de få artistene som har tekster som virkelig passerer mitt "jeg hører på musikk dagen lang men tenker visst sjelden over tekstene"-filter. Michael Franks synger "Listening to Satie, we're living on the inside of our happiness". Fint! Hver verselinje på denne platen er skrevet på en clever og musikalsk måte. 

Denne plata kom i 1979 og regnes som et av Michael Franks mesterverk ("The art of tea" er en annen). Den er så gjennomført, det er bossanova og sløye akkorder og vakre melodier og jazzmusikere, og Michaels helbredende stemme som crooner seg gjennom de underfundige og fine tekstene. En virkelig helhetlig og gjennomprodusert plate; nåde den som setter cden på random play. And it takes me back... 


En fan av plata skrev følgende i sin anmeldelse på Amazon.com: 
"Its healing balm will soak deep into your soul and truly make you understand that Love is forever, no matter what the appearances may look like. "

Det kan jeg skrive under på. For meg og min elskede gjelder følgende:
"We fell in love listening to this record."

Innhold:

Side A
  1. Sanpaku
  2. When it's over
  3. Living on the inside
  4. Hideaway
  5. Jardin Botanico
Side B
  1. Underneath the apple tree
  2. Tiger in the rain
  3. Satisfaction guaranteed
  4. Lifeline

5 kommentarer:

Jenny B sa...

Den här skivan (och en till) har jag fått av DIG! Den är jättefin. Tack för att du sprider den bästa musiken du vet till andra!

Bach - Beegees sa...

Ja, det har du! Det hadde jeg nesten glemt! Har du fått enda en Michael Franks av meg?!

Bach - Beegees sa...

Ok, nå husker jeg, du fikk to samtidig :)

glamourinnkjøparen sa...

Dette var heilt ukjent for meg - eit behageleg bekjentskap!

Bach - Beegees sa...

Jammen er han det. Sjekk ut "The art of tea" også.