23.11.2008

SANTANA - MARATHON


"Marathon" kom i 1979, og Santana hadde akkurat fått ny vokalist i Alex Ligertwood. Låtene er signert flere av bandmedlemmene, og platen er dermed ikke noe solo-Carlos-Santana-kjør som andre av platene kan ha preg av.
Dog inneholder den noen litt typiske Santana-instrumentalspor - selv liker jeg best når vokalisten trår til, og highlightsene er definitivt "Summer Lady" og "Stay (beside me)". Ligertwoods stemme passer soundet perfekt, både myk og rough, og på denne platen får han absolutt vist hva han er god til. Det er melodiøse og fengende låter i grenseland mellom pop, rock, latino og jazz, og de to nevnte høydepunkter er Carlos Santana på sitt beste. Hit'en "You know that I love you" er en gladlåt som skiller seg ganske mye ut fra alt annet - ikke særlig representativ for resten av plata. Så solgte den heller ikke så veldig bra.

Men som sagt - "Summer Lady" og "Stay (beside me)" er to gullkorn som slår alt annet Santana noensinne har gjort, etter min smak. Da gjør det ikke noe at plata er litt ujevn og kanskje ikke så helhetlig som man kunne ønske. Denne plata er også en av de jeg kjøpte i min "én plate hver fredag"-periode på ungdomsskolen.
Innhold: Side A
  1. Marathon
  2. Lightning in the sky
  3. Aqua marine
  4. You know that I love you
  5. All I ever wanted

Side B
  1. Stand up / Runnin'
  2. Summer lady
  3. Love
  4. Stay (beside me)
  5. Hard times

Ingen kommentarer: